Hoe werkt het?

Aan de eetkamertafel of online

Welkom!

Een studie kiezen, dat is niet makkelijk, dat weet ik als geen ander. Er zijn maar liefst 350 mbo, 275 hbo en 175 universitaire studies! Vind daarin maar eens dé opleiding die jou het meeste interesseert. Nu open dagen ook online worden gehouden, is het er niet eenvoudiger op geworden. Toch is het mogelijk om in dit overweldigende aanbod een studie te vinden die écht bij jou past.

Of je nou (bijna) in je eindexamenjaar zit of je wil misschien van studie veranderen, een opleiding kiezen is een belangrijke stap in jouw leven. Ik vind het geweldig als ik je daar mee mag helpen. Ik beloof je, de Studiekeuze Bootcamp® training zal een boost geven aan je zelfvertrouwen en je meer rust geven. Ook voor je ouders is het fijn om te weten dat je een keuze maakt waar je echt achter staat; dat je een studie kiest die aansluit op jouw persoonlijkheid, jouw wensen en je passies. Een studie met een hoge baangarantie, die aansluit op de huidige arbeidsmarkt.

Ik ben een gecertificeerd Studiekeuze Bootcamp® adviseur

Studiekeuze Bootcamp® is een effectieve methode die wordt ingezet door gecertificeerde Studiekeuze Bootcamp® adviseurs. De methode is praktisch, persoonlijk en concreet. Dat spreekt veel jongeren aan! Mijn resultaten worden in evaluaties beoordeeld met gemiddeld een 9. Van de deelnemers raadt 98% een Studiekeuze Bootcamp® in zijn netwerk aan. Bekijk hier de uitslag van het studiesucces- en tevredenheidsonderzoek – landelijk- onder 1.000 studiekiezers.

Om deel te nemen aan een bootcamp zijn geen specifieke vooropleidingseisen aan gesteld en we stemmen de inhoud en communicatie van en tijdens de bootcamp op het niveau van de betreffende deelnemer af.

Lees hieronder verder: “Dit gaan we doen”. 

Profielkeuze Bootcamp

Dit gaan we doen:

  1. Persoonlijkheidstest en persoonlijk rapport
  2. Intakeformulier
  3. Beantwoorden van drie kernvragen
  4. Les over studies: de inhoud en de kansen op een passende baan
  5. Samenstellen studiekeuze top 3/top 5
  6. Werkboek met vervolgstappen
  7. Evaluatie

Persoonlijkheidstest en persoonlijk rapport

Je krijgt voorafgaand aan de bootcamp een online persoonlijkheidstest toegestuurd via e-mail. Het invullen duurt maximaal tien minuten. Het persoonlijke rapport dat hieruit voortkomt, gaan we tijdens de bootcamp trainingssessie als basis gebruiken. Je krijgt onder andere een wolk met woorden die beschrijven hoe jij bent. Veel ouders vinden dit ook leuk om te zien en zien er veel in terug van het karakter van zoon of dochter.

Klik hier voor een voorbeeld van zo’n volledig assessment rapport.

Intakeformulier

De tweede opdracht ter voorbereiding op ons gesprek is het invullen van een intakeformulier. Hierop beantwoord je vragen over je school, vakkenpakket en je hobby’s, zodat ik een completer beeld van jou als persoon krijg. Het invullen van dit intakeformulier doe je ook thuis en duurt ook maximaal 10 minuten.De tweede opdracht ter voorbereiding op ons gesprek is het invullen van een intakeformulier. Hierop beantwoord je vragen over je school, vakkenpakket en je hobby’s, zodat ik een completer beeld van jou als persoon krijg. Het invullen van dit intakeformulier doe je ook thuis en duurt ook maximaal 10 minuten.

Hier wordt de studiekeuzebootcamp methode uitgelegd

Beantwoorden van drie kernvragen

Door middel van een quiz, kleuren, kaartjes en een goed gesprek, komen we vervolgens tot de antwoorden op de volgende vragen:

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

In de methodiek die ik gebruik, kunnen we de antwoorden op deze vragen plaatsen in drie cirkels, die in het midden elkaar overlappen. In dat midden vinden we jouw optimale studiekeuze!

Bespreken van studies; inhoudelijk en de kansen op een passende baan

Door mijn ruim 25 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling kan ik een reëel beeld geven van de banen die mogelijk zijn. Je krijgt van mij les in studies; de inhoud, de verschillen onderling ed. Ook geef ik je een goed en reëel beeld van de kansen op een baan, als je voor een bepaalde studie kiest.

Samenstellen studiekeuze top 3/top 5

Tijdens de sessie maak ik gebruik van Qompas, de online studiedatabank, waarin alle mogelijke studies in Nederland zijn opgenomen. Per studie is vermeld welk vakkenpakket je nodig hebt om toegelaten te worden. Afhankelijk van de tijdsdruk en jouw wensen, komen we tot een aantal mogelijke studies; variërend van een studie top 1 tot een studie top 5.

Werkboek met vervolgstappen

Tijdens de sessie maken we gebruik van een werkboek; dat krijg je na afloop mee naar huis. Hierin vind je de trainingsmodules terug die we aan tafel hebben doorgenomen.  Het plan van aanpak; de de data voor open dagen (online en offline) en de inschrijfdata voor een meeloopdag. Samen met je ouders kun je aan de hand daarvan echt gaan doorpakken!

Evaluatie

Na afloop maak ik met jouw vader of moeder een telefonische afspraak voor evaluatie, zodat zij ook goed op de hoogte zijn van wat we besproken hebben en wat de vervolgstappen zijn.

Ik blijf stand-by!

Zowel tijdens je voorbereiding, als ook na onze sessie ben ik beschikbaar voor vragen. Je kunt me appen of mailen met de vragen die je hebt.

bel naar:

of mail naar:

je kunt mij vinden: