Inspiratie

Op deze pagina vind je extra informatie, eventuele workshops en trainingen, laatste promoties, leuke tips en andere wetenswaardigheden.

Informatie voor leerlingen van het Carolus Borromeus en Dr. Knippenberg college (Helmond).

Zit je zoon of dochter op het Carolus Borromeus of op het Dr. Knippenberg college ?

Mooi, ik ben werkzaam als decaan/loopbaancoach op het Carolus Borromeus College en dan ga ik jouw zoon/dochter op school ondersteunen met zijn/haar studiekeuze oriëntatie. Laat je zoon/dochter bij mij langslopen (op het Carolus zit ik in het loopbaancoach-kantoortje -K053- op de begane grond), de deur staat open! Of maak als ouder met mij een afspraak als je een specifiekere studiekeuze hulpvraag hebt. Ik maak hier erg graag tijd voor.

Ik ben bereikbaar op het Carolus Borromeus College via: e.verheijen@carolus.nl, 0492-792000 of stel je vraag alvast via het contactformulier!

Arbeidsmarkt & trends

Door mijn ruime ervaring in arbeidsbemiddeling (meer dan 25 jaar) kan ik leerlingen ook een doorkijk geven naar de mogelijkheden op een baan, die horen bij de studiekeuzes die ze maken. Leerlingen antwoord geven op: Wat kan ik nou gaan worden als ik kies voor een bepaalde studie? Ik neem de leerlingen mee in beroepen en wat doe je dan de hele dag?

Wanneer zijn de Open dagen?

Ze beginnen weer….de open dagen! Laat de kans om de sfeer te proeven dus niet voorbij gaan….Bezoek die Open dagen en plan ze nu alvast!  Samen met mijn collega’s hebben we ze voor je op een rijtje gezet. In 1 overzicht de data van alle Open dagen van alle mbo, hbo en universiteiten, en dat zijn er weer heel erg veel!

Wil je de Open dagen lijst ontvangen? Stuur me een mailtje via onderstaande rode button en ik stuur je de lijst met plezier toe.

Uitleg Studiekeuzebootcamp methode

Hello Douglas !

Kijk, ik bij mijn werkgever voor 3 dagen in december!

Want als Mariah Carey met haar: “All I want for Christmas …..” al in november op de radio klinkt… word ik nóg blijer!

Yeahhhhh ik mag weer INPAKKEN!

Dit is voor mij 1 groot feest; want met Sinterklaas en Kerstmis gaat ieder jaar mijn kindsdroom in vervulling! Dan help ik op de drukste dagen in het weekend mee met inpakken. Oooh de prachtigste lintjes en het roze, het kerstrode en folie papier. Ik word daar zo blij van!

Ik leer als decaan en studie loopbaancoach kinderen en jongvolwassen hun dromen te verwezenlijken .. dus dat doe ik zelf ook op deze manier. En uiteraard gratis want dit werk is mijn kers op de taart!

De verschillen tussen het mbo, hbo en de universiteit.

Steeds vaker krijg ik aan tafel vwo scholieren die twijfelen of ze wel het type zijn voor een universitaire studie. Ze spreken uit dat ze een praktijkgerichte studie hen veel leuker lijkt dan een studie die gericht is op onderzoek en wetenschap. En natuurlijk, het instapniveau is verschillend, dat begrijpen we. Maar zijn er ook verschillen in de methode van lesgeven, de wijze van begeleiding en in het aantal uren zelfstudie. Klik hier voor een schematische weergave van alle verschillen tussen mbo-hbo-universiteiten. Dit overzicht geeft antwoorden op jouw vragen en dus nog meer duidelijkheid en richting in jouw studiekeuze proces. (Bron schema: Biond)

Noteer in je agenda: Onderwijsbeurs Zuid

Onderwijsbeurs Zuid biedt een groot overzicht van ruim 100 opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches.

Locatie: congres centrum Koningshof in Veldhoven
Wanneer: Vrijdag 29 september 2023 geopend van 09:00 tot 17:00 uur en op Zaterdag 30 september 2023 geopend van 09:00 tot 16:00 uur

Op Onderwijsbeurs Zuid kun je je op allerlei manieren laten informeren over jouw studiekeuze. Een van die manieren is een 1-op-1 in gesprek met een studiekeuze-adviseur die jou als uitgangspunt nemen in een gesprek van 15 minuten. Op beide dagen ben ik ook als coach aanwezig. Je kunt je op de beurs inschrijven bij de “Aanmeldbalie coaching” voor een coachgesprek. Vraag gerust naar mij als je wilt!

Voor het programma van de workshops die worden gegeven: klik hier
Schrijf je in voor onze workshop “studiekeuzebootcamp, welke studie past bij jou” en je ontvangt na afloop een toolkit met 7 studiekeuze tips.
Schrijf je meteen online hiervoor in, want deze workshops zitten snel vol.

Wil je de toolkit met 7 studiekeuze tips nu al ontvangen? Vraag deze via het contactformulier aan en je ontvangt de toolkit per mail.

Bram, Sterre, Tim en Demi vertellen hoe zij hun Studiekeuze Bootcamp hebben ervaren

LET OP: Deadline voor numerus fixus-opleidingen!

Zit jij in havo 5 of vwo 6 en wil je hierna naar het hbo of de universiteit? Dan moet je even goed kijken of er voor jouw toekomstige opleiding een numerus fixus geldt.

Welke opleidingen?
Klik hier voor een overzicht van alle hbo en universitaire numerus fixus-opleidingen, schooljaar 2023-2024. De aanmelddeadline voor een numerus fixusopleiding is 15 januari. Dat is dus een stuk eerder dan de andere opleidingen.

Je kunt je bij Studielink voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden. Voor de opleidingen geneeskunde, mondzorgkunde, fysiotherapie, verloskunde en tandheelkunde kan jij je maar bij 1 hogeschool of universiteit aanmelden.

En voor alle andere hbo en uni studies geldt: inschrijven vóór 1 mei. En let op: voor een mbo studie schrijf je je uiterlijk in vóór 1 april!

Succes!

Hanneke – HRM docente – Avans Den Bosch:

Goedemorgen Ellen! Deze week zijn alle assessments geweest van Persoonlijke profilering, ik heb veel woord-wolken voorbij zien komen en kreeg te horen dat ze jouw gastcollege leuk en leerzaam vonden. Dacht, dat laat ik je nog even weten! Fijne dag. grt. Hanneke

bel naar:

of mail naar:

je kunt mij vinden: