Welkom!

Op deze pagina vind je extra informatie, eventuele workshops en trainingen, laatste promoties, leuke tips en andere wetenswaardigheden.

Informatie voor leerlingen van het Carolus Borromeus en Dr. Knippenberg college (Helmond).

Zit je zoon of dochter op het Carolus Borromeus of op het Dr. Knippenberg college ?
Mooi, ik ben per 1 mei op het Carolus aangesteld als Decaan/loopbaancoach en dan ga ik je zoon of dochter graag op school ondersteunen in zijn of haar studiekeuze oriëntatie. Laat je zoon/dochter bij mij langslopen (op het Carolus zit ik in het loopbaancoach-kantoortje op de begane grond), de deur staat open! Of maak als ouder met mij een afspraak als je een specifiekere studiekeuze hulpvraag hebt. Ik maak hier erg graag tijd voor.

Per 1 mei: e.verheijen@carolus.nl
En stel vóór 1 mei gerust je vraag alvast via het contactformulier !

Arbeidsmarkt & trends
Door mijn ruime ervaring in arbeidsbemiddeling (meer dan 25 jaar) kan ik leerlingen ook een doorkijk geven naar de mogelijkheden op een baan, die horen bij de studiekeuzes die ze maken. Leerlingen antwoord geven op: Wat kan ik nou gaan worden als ik kies voor een bepaalde studie? Ik neem de leerlingen mee in beroepen en wat doe je dan de hele dag?

De verschillen tussen het mbo, hbo en de universiteit.

Steeds vaker krijg ik aan tafel vwo scholieren die twijfelen of ze wel het type zijn voor een universitaire studie. Ze spreken uit dat ze een praktijkgerichte studie hen veel leuker lijkt dan een studie die gericht is op onderzoek en wetenschap. En natuurlijk, het instapniveau is verschillend, dat begrijpen we. Maar zijn er ook verschillen in de methode van lesgeven, de wijze van begeleiding en in het aantal uren zelfstudie. Klik hier voor een schematische weergave van alle verschillen tussen mbo-hbo-universiteiten. Dit overzicht geeft antwoorden op jouw vragen en dus nog meer duidelijkheid en richting in jouw studiekeuze proces. (Bron schema: Biond)

Workshop “personal branding” (doelgroep: mbo en hbo studenten)

Steeds vaker krijg ik de vraag van docenten om ze te ondersteunen met een gastcollege, met name met als doel de studenten klaar te maken om de arbeidsmarkt vol zelfvertrouwen te gaan betreden.
Uiteraard doe ik dit geheel kosteloos, want dit sluit aan bij mijn missie: jong volwassenen een goede aansluiting bieden op de arbeidsmarkt. Dit is een interactieve workshop, en als ze na 2-3 uur naar buiten lopen kunnen zij zelfstandig:

  • een personal branding sheet maken
  • pitchen in 1 minuut, met impact
  • op LinkedIn, een eigen profiel creëren
  • vertellen welk DISC profiel ze hebben
  • hun eigen talenten en krachten benoemen
  • zich voorbereiden op een eerste sollicitatiegesprek

Dit geeft de studenten rust, zelfvertrouwen en (nog meer) vertrouwen in hun prille loopbaan. Neem gerust contact met me op en samen zetten we een mooi programma in elkaar voor jouw klas.

Ik heb er nu al zin in!

Hanneke – HRM docente – Avans Den Bosch:

Goedemorgen Ellen! Deze week zijn alle assessments geweest van Persoonlijke profilering, ik heb veel woord-wolken voorbij zien komen en kreeg te horen dat ze jouw gastcollege leuk en leerzaam vonden. Dacht, dat laat ik je nog even weten! Fijne dag. grt. Hanneke

Zomervakantie aanbieding!

Yeaaahhh je zoon of dochter gaat volgend jaar examen doen, en het is bijna vakantie; tijd voor ontspanning en vooral even niets moeten!

Oké, mag ik je een advies geven; start samen met je kind juist in de zomervakantie met de oriëntatie voor een vervolgstudie. Namelijk, in het examenjaar is de focus met name gericht op het behalen van goede punten en tussendoor moet er ook nog eens gedacht worden aan “welke vervolgopleiding moet ik nu kiezen”? Het lukraak bezoeken van open dagen en daar rondlopen… dat geeft heel veel prikkels en zie je als kind en ouder door de bomen het bos niet meer.

Maak maar eens chocola van 350 mbo, 275 hbo en 175 universitaire studies.. dit geeft onze kinderen, jong volwassenen keuzestress en dat snap ik.

Mijn advies, neem eens samen met je zoon of dochter in de zomervakantie hier de tijd voor. Zorg voor een goede voorbereiding wanneer je kind weer naar school gaat. Ik help je kind graag bij het samenstellen van een persoonlijke studiekeuze top 5. Dit kost maar 1 dagdeel tijd in de zomervakantie en het gaat jullie rust en richting én ruimte geven. Met de persoonlijke studiekeuze top 5 in de hand kunnen jullie samen in oktober gericht open dagen bezoeken.

Maak gebruik van mijn zomervakantie aanbieding, boek je nu een Studiekeuze Bootcamp ® voor in de zomervakantie, dan ontvang je 50 euro korting! Neem vandaag nog via het contactformulier contact met me op voor meer informatie of om meteen een datum voor een sessie af te stemmen voor in de zomervakantie Zuid NL: maandag 17 juli tm vrijdag 25 augustus.

Het kan alvast maar gepland staan en ook dat geeft rust met name voor jou als ouder!

Wanneer zijn de Open dagen?

Ze beginnen weer….de open dagen! Wees er snel bij want nu zijn ze ‘live’, en voordat je het weet (we hopen het natuurlijk niet) misschien in het voorjaar weer alleen online! Laat de kans om de sfeer te proeven dus niet voorbij gaan….Bezoek die Open dagen in het najaar en plan ze nu alvast!  Samen met mijn collega’s hebben we de Open dagen die het najaar landelijk georganiseerd worden, alvast voor je op een rijtje gezet. In 1 overzicht de data van alle Open dagen van alle mbo, hbo en universiteiten, en dat zijn er weer heel erg veel!

Wil je de Open dagen lijst ontvangen? Stuur me een mailtje via onderstaande rode button en ik stuur je de lijst met plezier toe.

Noteer in je agenda: Onderwijsbeurs Zuid

Onderwijsbeurs Zuid biedt een groot overzicht van ruim 100 opleidingen op mbo, hbo en universitair niveau. Naast de vele scholen en opleidingen zijn er ook (leerwerk)bedrijven uit verschillende branches.

Locatie: congres centrum Koningshof in Veldhoven
Wanneer: Vrijdag 29 september 2023 geopend van 09:00 tot 17:00 uur en op Zaterdag 30 september 2023 geopend van 09:00 tot 16:00 uur

Op Onderwijsbeurs Zuid kun je je op allerlei manieren laten informeren over jouw studiekeuze. Een van die manieren is een 1-op-1 in gesprek met een studiekeuze-adviseur die jou als uitgangspunt nemen in een gesprek van 15 minuten. Op beide dagen ben ik ook als coach aanwezig. Je kunt je op de beurs inschrijven bij de “Aanmeldbalie coaching” voor een coachgesprek. Vraag gerust naar mij als je wilt!

Voor het programma van de workshops die worden gegeven: klik hier
Schrijf je in voor onze workshop “studiekeuzebootcamp, welke studie past bij jou” en je ontvangt na afloop een toolkit met 7 studiekeuze tips.
Schrijf je meteen online hiervoor in, want deze workshops zitten snel vol.

Wil je de toolkit met 7 studiekeuze tips nu al ontvangen? Vraag deze via het contactformulier aan en je ontvangt de toolkit per mail.

Bron: Beam – Marlieke

LET OP: Deadline voor numerus fixus-opleidingen!

Zit jij in havo 5 of vwo 6 en wil je hierna naar het hbo of de universiteit? Dan moet je even goed kijken of er voor jouw toekomstige opleiding een numerus fixus geldt.

Welke opleidingen?
Klik hier voor een overzicht van alle hbo en universitaire numerus fixus-opleidingen, schooljaar 2023-2024. De aanmelddeadline voor een numerus fixusopleiding is 15 januari. Dat is dus een stuk eerder dan de andere opleidingen.

Je kunt je bij Studielink voor maximaal 2 numerus fixus-opleidingen aanmelden. Voor de opleidingen geneeskunde, mondzorgkunde, fysiotherapie, verloskunde en tandheelkunde kan jij je maar bij 1 hogeschool of universiteit aanmelden.

En voor alle andere hbo en uni studies geldt: inschrijven vóór 1 mei. En let op: voor een mbo studie schrijf je je uiterlijk in vóór 1 april!

Succes!