Hoe werkt het?

Aan de eetkamertafel of online

Welkom!

Zit jij in 2 vmbo, 3 havo of 3 vwo? Wil jij een profielkeuze maken waarmee jij na je middelbare school een interessante studie kunt kiezen? Een studie die bij jou past en leidt tot een leuke baan met goede toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt? Ik kan je hierin begeleiden! Na een Profielkeuze Bootcamp, bij mij aan tafel of online, weet jij welk studieprofiel het beste past bij jouw persoonlijkheid, jouw wensen en passies. En met het gekozen profiel en het daarbij behorende vakkenpakket houd je alle mogelijkheden open om straks in je examenjaar de studie te gaan kiezen die bij jou past én met een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.

Lees hieronder verder: “Dit gaan we doen”.

Dit gaan we doen:

 1. Persoonlijkheidstest en persoonlijk rapport
 2. Intakeformulier
 3. Beantwoorden van de drie kernvragen
 4. Bespreken van studies en de kansen op een passende baan
 5. Advies over jouw optimale profielkeuze
 6. Werkboek met rapportage en werkbladen
 7. EvaluatiePersoonlijkheidstest en persoonlijk rapport
 8. Intakeformulier
 9. Beantwoorden van de drie kernvragen
 10. Bespreken van studies en de kansen op een passende baan
 11. Advies over jouw optimale profielkeuze
 12. Werkboek met rapportage en werkbladen
 13. Evaluatie

Persoonlijkheidstest en persoonlijk rapport

Je krijgt voorafgaand aan de sessie een online persoonlijkheidstest toegestuurd via e-mail. Het invullen duurt maximaal tien minuten. Het persoonlijke rapport dat hieruit voortkomt, gaan we tijdens de sessie als basis gebruiken. Je krijgt onder andere een wolk met woorden die beschrijven hoe jij bent. Veel ouders vinden dit ook leuk om te zien en zien er veel in terug van het karakter van zoon of dochter.

Klik hier voor een voorbeeld van zo’n volledig assessment rapport.

Intakeformulier

De tweede opdracht ter voorbereiding op ons gesprek is het invullen van een intakeformulier. Hierop beantwoord je vragen over je school, vakkenpakket en je hobby’s, zodat ik een completer beeld van jou als persoon krijg. Het invullen van dit intakeformulier doe je ook thuis en duurt ook maximaal 10 minuten.De tweede opdracht ter voorbereiding op ons gesprek is het invullen van een intakeformulier. Hierop beantwoord je vragen over je school, vakkenpakket en je hobby’s, zodat ik een completer beeld van jou als persoon krijg. Het invullen van dit intakeformulier doe je ook thuis en duurt ook maximaal 10 minuten.

Beantwoorden van de drie kernvragen

Door middel van een quiz, kleuren, kaartjes en een goed gesprek, komen we vervolgens tot de antwoorden op de volgende vragen:

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

In de methodiek die ik gebruik, kunnen we de antwoorden op deze vragen plaatsen in drie cirkels, die in het midden elkaar overlappen. In dat midden vinden we jouw optimale profielkeuze; het profiel dat het beste past bij jou en jouw beoogde studies.

Bespreken van studies; inhoudelijk en de kansen op een passende baan

Door mijn ruim 25 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling kan ik een reëel beeld geven van de banen die mogelijk zijn. Je krijgt van mij les in studies; de inhoud, de verschillen onderling ed. Ook geef ik je een goed en reëel beeld van de kansen op een baan, als je voor een bepaalde profielkeuze / studie kiest.

Advies over jouw optimale profielkeuze

Tijdens de sessie maak ik gebruik van Qompas, de online studiedatabank, waarin alle mogelijke studies in Nederland zijn opgenomen. Per studie is vermeld welk vakkenpakket je nodig hebt om toegelaten te worden. Uiteindelijk komen we tot jouw optimale profielkeuze en vakkenpakket.

Werkboek met rapportage en werkbladen

Het werkboek gaat mee naar huis met daarin je persoonlijk rapport, werkbladen en een longlist van jouw mogelijke vervolgstudies.

Evaluatie

Na afloop maak ik met jouw vader of moeder een telefonische afspraak voor evaluatie. Zij krijgen dan ook een goed beeld van wat we besproken hebben en welk profiel je (waarschijnlijk) zult kiezen. Daarbij krijgen jullie ook een compleet vakkenpakket-advies; passende in de huidige arbeidsmarkt.

Ik blijf stand-by!

Zowel tijdens je voorbereiding, als ook na onze sessie ben ik beschikbaar voor vragen. Je kunt me appen of mailen met de vragen die je hebt.

bel naar:

of mail naar:

je kunt mij vinden: