Over Ellen

OVER ELLEN

Naast mijn eigen praktijk in studiekeuze- en loopbaan trainingen was ik de afgelopen vier jaar parttime werkzaam als corporate recruiter in het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Ik vervulde de vacatures die het ziekenhuis open had staan. 

Het Elkerliek ziekenhuis is een zeer aantrekkelijke en interessante werkgever en het was dan ook heerlijk om kandidaten hiervoor enthousiast te maken. Ik voelde me bevoorrecht met deze baan, iedere dag weer! Ik was nog jaren werkzaam geweest in het Elkerliek, maar toen kwam de functie vacant van decaan/loopbaancoach op het Carolus Borromeus College, in mijn eigen woonwijk Brandevoort. Nóg meer kinderen helpen met een goed studiekeuze advies, ze tijdens hun gehele middelbare school lesmateriaal bieden: wie ben ik / wat kan ik / wat wil ik en mijn kennis over de arbeidsmarkt delen met ze… mijn volgende droombaan, zingeving tot de max.

En.. gelukkig mijn visie en missie over studiekeuze advies sloot aan bij die van het Carolus en na een gedegen sollicitatieprocedure kreeg ik het verlossende telefoontje: Ellen, je bent aangenomen!

Blij zijn, je passie volgen, regie hebben over je eigen studiekeuzes- en loopbaan; dat is echt mijn missie, voor mijn studiekiezers en loopbaancoachees én voor mezelf, ieder dag weer.

Begeleiding bij belangrijke keuzes

Naast mijn parttime werk als decaan, ben ik trainer “een leven lang leren en ontwikkelen” en bied ik kinderen van andere middelbare scholen ook de mogelijkheid om bij mij aan tafel thuis advies te krijgen in hun profielkeuze-, en/of studiekeuze proces. Juist in deze tijd, waarin zoveel is veranderd en veel informatie alleen nog online te vinden is, zien kinderen vaak door de bomen het bos niet meer. Bij mij aan tafel, in een gezellige, veilige en ongedwongen sfeer, help ik kinderen om de keuzes te maken die het beste bij hen passen.

Zicht op de arbeidsmarkt

Door mijn ruime ervaring in arbeidsbemiddeling (ruim 25 jaar) kan ik kinderen een doorkijk geven naar de mogelijkheden op een baan, die horen bij de studiekeuzes die ze maken. Die ervaring op het gebied van recruitment zet ik ook in voor het geven van loopbaan bootcamp trainingen. Ik vind niets mooier dan iemand verder te helpen in zijn of haar carrière, van aankomend student tot (jong) volwassenen die zich al op de arbeidsmarkt begeven. Hier word ik blij van!

Familie, vrienden en hardlopen

Mijn vriend en ik hebben allebei twee kinderen. Samen met mijn twee zonen (van 22 en 24 jaar) klets, sport en shop ik graag en gaan we in de meivakantie met z’n drieën op vakantie naar Athene; zoveel zin in!

Mijn vriend en ik hebben een heerlijk sociaal leven en genieten van gezelligheid, lol en warme gesprekken met familie en vrienden. Gezonde voeding en fit zijn is voor mij belangrijk, ik doe aan krachtsport en mijn passie is hardlopen. Ik probeer drie keer per week, in de ochtend,

een rondje van ongeveer vijf kilometer te lopen. Ik houd van een gezonde levensstijl, ik heb veel energie, dus op die manier begin ik de dag goed. En wat is het mooi zo vroeg in de ochtend!

Zingeving

Wat ik wil bereiken, in zowel mijn werk als decaan en als trainer “een leven lang leren en ontwikkelen”, is jongeren en volwassen rust en richting geven. Daardoor kan ik bijdragen aan het verlagen van het aantal drop-outs en het verhogen van aansluiting op de arbeidsmarkt.

Ik wil mensen verder helpen in hun loopbaan, zodat zij het optimale uit zichzelf kunnen halen – en misschien wel het belangrijkste: iedere dag met plezier naar hun opleiding of werk gaan, in een fijne en duurzame leer- en ontwikkelomgeving.

Ben je benieuwd wat ik zelf heb gestudeerd? Nou, poeh, ik ben een doorzettertje, havo √ mbo √ hbo √ uni √ alle diploma’s check! Raadpleeg verder mijn LinkedIn profiel.

bel naar:

of mail naar:

je kunt mij vinden: