Hoe werkt het?

Aan de eetkamertafel of online

Welkom!

Als je deze pagina bezoekt, dan heb je waarschijnlijk al eens met de gedachte gespeeld om van baan te veranderen. Je draait al jaren op routine en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, of misschien weet of voel je dat je niet op de juiste plek zit. Je wilt werken in je “passie” en wat is mijn passie nou eigenlijk precies? Verlang je naar werk met meer betekenis? Wat het ook is, als jij op zoek bent naar een nieuwe wending in je loopbaan, dan kan ik je daar heel goed bij helpen. Met ruim 25 jaar ervaring als recruiter heb ik veel relevante, praktische kennis. Ook als starter op de arbeidsmarkt kun je veel baat hebben bij een loopbaan bootcamp om erachter te komen in welke richting je stappen wilt gaan zetten en met welke banen je een goede kans hebben op de huidige en veranderende arbeidsmarkt. Ik leer je dat in mijn bootcamp trainingen.

Want wat wil jij nou écht? Dat is een belangrijke vraag, die in mijn bootcamp trainingen altijd centraal staat. Het is de vraag waarop wij samen het antwoord gaan vinden. Met als uiteindelijke resultaat het vinden van jouw droombaan, werken met- en in jouw passie! Ik begeleid je op deze weg tot de eerste dag op je nieuwe werkplek.

Alle modules en lesmateriaal is zowel voor live sessies als ook voor online sessies ontwikkeld.

Loopbaanadvies
Rapport

Je passie op een rol

Jij vertelt en ik schrijf en kleur op een belangrol van 2,5 meter, uitgerold op mijn eetkamertafel.
Waarom? Nou, om op een leuke wijze visueel inzichtelijk te maken: 

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Om vervolgens, als je wilt, thuis uit te rollen en samen met je partner of goede vriend/vriendin verder op door te pakken om tot nieuwe inzichten te komen vanuit meerdere personen. Zo hoef je ook niet alles te vertellen maar kun je het gewoon laten zien.

Kijk, op deze foto een voorbeeld van een behangrol. Ik heb een workshop zakelijk tekenen gevolgd en op deze wijze breng ik het voor jou in beeld.

Module 1

Persoonlijk profiel

Je krijgt een online persoonlijkheidstest toegestuurd via e-mail. Het invullen duurt maximaal tien minuten. Het persoonlijke rapport dat hieruit voortkomt, gaan we tijdens de sessie als basis gebruiken. Je krijgt onder andere een wolk met woorden die beschrijven hoe jij bent.

Klik hier voor een voorbeeld van zo’n volledig assessment rapport.

Door middel van praktische oefeningen, inhoudelijke opdrachten uit mijn lesmateriaal en een goed gesprek, komen we vervolgens tot de antwoorden op de volgende vragen:

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Met deze mix hebben we je passie, krachten en wensen in beeld en dit is de basis om je droombaan verder vorm te gaan geven. Ik train je in het ontdekken van de kansrijkheid van functies; op een goede en duurzame aansluiting op de arbeidsmarkt.

Module 2

Droombaan stappenplan

Je krijgt praktische opdrachten voor thuis, waarbij vragen gesteld worden zoals: wat zijn mijn drijfveren, waar ligt mijn talent? Welke dingen geven mij energie en welke kosten vooral energie? Wat heb ik nodig om iedere dag weer met plezier naar mijn werk te gaan? In welke omgeving wil ik werken? Welke stappen ga ik nemen om daartoe te komen? De antwoorden ga ik samen met jou structureren en in beeld brengen op papier.

Je gaat naar huis met een compleet beeld van wat jij belangrijk vindt in je werk en welk soort functies daarbij passen, wat beroepen inhouden en in welke branches, organisaties deze functies voorkomen. Zo kun jij heel gericht op zoek gaan naar jouw droombaan: de acties hebben jij en ik samen beschreven in jouw:

Droombaan – stappen plan

Een baan -in een organisatie- waarin je een leven lang kunt leren en ontwikkelen!

Module 3

Sollicitatie voorbereiding

  • Jezelf krachtig voorstellen in de Elevator pitch, je blijft jezelf en ik leer je pitchen
  • Gesprekstechnieken; om een gesprek lekker te laten verlopen, no stress
  • Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek; een checklist
  • Opstellen van een motivatiebrief; de pakkende openingszin en een brief bestaande uit vier delen (het AIDA model)
  • Voorbeeldvragen voor een sollicitatiegesprek; 50 sollicitatievragen en verdeeld in categorieën
  • Oefenen voor een sollicitatiegesprek; in een rollenspel en ik vul je aan
  • Update, opfrissen van je cv (dat doe ik voor je)
  • Jouw skillspaspoort opstellen = het nieuwe CV
  • LinkedIn profiel op orde maken; wat zet je waar op LinkedIn?
  • Training: het netwerken op LinkedIn; hoe ben je vindbaar en wat post je?

Module 4

Vacatures matchen

Het eerste wat je doet als je een nieuwe baan zoekt, is waarschijnlijk even googelen. Maar door de bomen zie je al snel het bos niet meer. Waar moet je beginnen, zoveel zoekmachines, welke job sites zijn het beste? Door mijn jarenlange ervaring als recruiter kan ik je hierin wegwijs maken!

Je krijgt toegang tot een complete vacaturebank: een makkelijke online tool met alle functies, vacant in Nederland.

We gaan ook samen vacatures zoeken die aansluiten op jouw wensen en profiel. We maken job-agents aan bij bedrijven. We analyseren functies op kansrijkheid, en toetsen ze op toekomst proof en doorlopen vacatures of deze inhoudelijk matchen met jouw droombaan. Ook na de bootcamp trainingen onderhouden we contact; ik begeleid je tot je eerste werkdag op je nieuwe werkplek! Lees mijn reviews, voor concrete succes stories.

bel naar:

of mail naar:

je kunt mij vinden: